torsdag, april 03, 2008

Miljøministeren: Den kollektive transport skal prioriteres

For tre måneder siden havde Politiken et interview, som jeg tidligere har omtalt, med Miljøminister Troels Lund Poulsen, hvor han slog til lyd for en prioritering af den kollektive trafik. I dag bringer Politiken et interview mere af den samme journalist med den samme miljøminister og her er budskabet det samme:

Men man vil se en miljøminister, der går forrest i kampen for kollektiv trafik. Og man vil se en miljøminister, der kaster sig fuldt og helt ind for kollektiv trafik, og som vil slås benhårdt for en prioritering af den kollektive trafik over det at udvikle Danmark til at være et motorvejssamfund.
I første omgang mener minsteren:

Og så skal man måske overveje nogle nye billetsystemer, hvor p-billet og togbillet er tænkt sammen, sådan man får begge dele, når man køber sin billet. Det vil gøre det nemmere for borgeren, og man får muligheden for at udstikke en økonomisk gulerod ved at indføre en rabat, hvis man køber begge dele.
og han fortsætter:
Det handler bare om et reelt alternativ, som er nemt tilgængeligt.
Der er masser at tage fat på inden den kollektive transport og som kan sikre en bedre miljø: Forbedringer for godstrafikken på jernbane, f.eks. ved at anlægge det overhalingsspor på Fyn, som Regeringen har skrinlagt, reducere billetpriserne eller få anlagt en ny jernbane mellem København og Ringsted via Køge. Samtidig glemmer ministeren fortsat at 44 pct. af de danske husstande overhovedet ikke ejer en bil.

Kilde: Politiken.

Ingen kommentarer: