torsdag, august 06, 2009

For 1 millard kroner stationsparkering

Som en del af det politiske forlig om Grøn Transport, så skulle DSB sælge ejendomme for omkring en milliard kroner og nu har Transportministeriet og DSB indgået selve aftalen. Lars Barfod siger til Sjællandske.dk:

De fleste stationer med behov for bedre parkeringsforhold ligger i hovedstadsområdet, men der er også andre med. DSB skal nu i gang med at finde de bedste bud på, hvor man skal gå i gang. Og jeg regner med, at vi taler om måneder snarere end år til, at de første anlæg vil blive påbegyndt.


Transportministeren fortsætter:
I januar indgik vi en politisk aftale om trafikken, og vi har nu indgået en aftale med DSB, som sikrer en milliard kroner til at anlægge nye p-pladser ved stationerne.

Det fremgår allerede af Regeringens eget oplæg, at DSB skal bidrage med en millard kroner, så kalde det en nyhed. Det er måske lige i overkanten.

I følge det seneste årsregnskab for DSB, så har DSB ejendomme og grunde en samlet bogført værdi på 5,7 milliard kroner og, hvis vi ser på listen over ledige lejemål hos DSB Ejendomme, så omfatter den kontorlokaler på f.eks. Roskilde Station og Aalborg Station. Hvad er det så for bygninger der skal sælges og hvordan forventer man at kunne sælge en sjettedel af sine ejendomme midt i en finanskrise?

Når det er sagt, så er det ganske fonuftigt at give bedre muligheder for passagerne at koble bil og tog sammen.

Kilde: Sjællandske.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ja, man kan næppe sælge ejendommene til de priser man regnede med for blot 2 år siden.

Jeg forstår dog ikke helt hvad man bruge den milliard til. Et stykke fladt jord belagt med grus eller asfalt er jo nok til at gøre det ud for en parkeringsplads.

Noget helt andet er at biltraffiken i Danmark er begyndt at falde, igen pga nedgangen i økonomien. Så der er næppe længere brug for samme antal p-pladser tæt ved stationerne: Folk har simpelt ikke længere råd til at have bil i samme omfang som i 2004-2007.

Kim