tirsdag, september 11, 2007

Renoveringsprojekter i 2008

Banedanmark har nu planlagt de store sporarbejder i 2008:

For det første er der tale om den østjyske hovedstrækning mellem Fredericia og Århus. Her skal der udskiftes spor over næsten 100 km. og entreprisen opdeles i to: Fredericia - Skanderborg og Skanderborg - Århus. Dermed vil de mere end 5 millioner passagerer få en bedre kørsel og de mange hastighedsnedsættelser vil forsvinde. Arbejdet udføres i perioden marts til juni.
For det andet er det den sidste store S-banestrækning, nemlig strækningen mellem Svanemøllen og Farum, der bliver fornyet. Her planlægges arbejdet således at banen lukkes fra slutningen af juni til midten af august. Mellem Hareskov og Farum lukkes banen endvidere i september måned. Herudover vil der ske en række mindre sporspærringer, hvor den første kommer allerede i påsken. Sporene er 30 år gammelt og trænger til udskiftning til glæde for de 11.000 daglige passagerer.

Endelig er der en række udeståender arbejder på Kystbanen (på grund af regnen i år), som betyder at de hårdt prøvede passagerer på denne strækning også vil opleve sporspærringer og aflysninger i 2008. Samtidig skal der udføres drænarbejder på en stor del af strækningen - det r formentlig aktualiseret af dæmningsproblemerne i år.

Kilde: Banedanmark og Trafikudvalgets bilag, alm. del 581.

Ingen kommentarer: