lørdag, maj 12, 2007

Med Arriva over Storebælt

Den jyske togoperatør Arriva planlægger at indsætte en forbindelse mllem København H og Århus på hverdage med en tur i hver retning både morgen og eftermiddag. Forbindelsen er målrettet forretningsfolk og prisen forventes at være kr. 150.

Arriva har modtaget de nødvendige jernbanekanaler på den i øvrigt meget trafikerede hovedstrækning i Danmark. Når Arriva beslutter sig for at iværksætte projektet, så går der tre til fire måneder før togene begynder at køre. Formentlig kommer det til at ske med virkning fra køreplanskiftet 2008 med mindre at Arriva vinder udbuddet over Øresund, så udsættes indsættelsen.

I modsætning til DSB, så indsætter Arriva dette tog i såkaldt fri trafik, hvor der ikke er krav om fri og åben adgang til togene. Dermed er Arriva på denne strækning ikke underlagt særlige krav om f.eks. ungdomsrabat og det er formentlig derfor at priser er så lav og den svarer til de Orangepriser, hvor en tilsvarende billet koster kr. 60.

Det bliver interessant at følge Arrvas indtog på denne strækning. Man må håbe at det ikke bliver med Arrivas skinnebuslignende togsæt. Men det største problem bliver formentlig at billetterne kun kan anvendes til Arrivas tog. De gange jeg har været i Århus til kundebesøg, så har det været svært at nå et bestemt tog. DSB kører fra Århus H til København H hver halve time og den fleksibilitet betaler jeg gerne ekstra for.

Kilde: 180 Grader. Berlingske Tidende.

Ingen kommentarer: