onsdag, januar 24, 2007

Status på IC4

På de vidtstrakte sporområder ud for Århus H kan man være heldig at opleve et af DSB's nye IC4-tog (den tekniske beregnelse er litra MG) holde eller måske endda se det bevæge sig ved egen drift. Men vi mangler fortsat at se det det i drift og ikke mindst drift med passagerer.
Transport- og Energiminister Flemming Hansen giver løbende Folketingets Trafikudvalg en orientering om status på indsættelsen af IC4-togene.

Status er fortsat at togene kun må køre i såkaldt lukket spor (altså hvor der ikke findes andre tog). For at togene kan køre i blandet drift uden passagerer, dvs. hvor toget kører som materiel tog uden passagerer men blandt andre tog, så kræver det at problemer med feljmeldedisplayet som er placeret i førerrummet bliver løst. Herudover skal der foretages ændringer i forhold til dørsystemet.
Endelig er der driften med passager, der starter med regionaltrafik mellem Århus H og Aalborg. Her mangler der fortsat at blive afklaret en række spørgsmål mellem AnsaldoBreda og Trafikstyrelsen.
På DSB's hjemmeside kan man læse følgende vedr. Seneste status på IC4: "DSB rapporterer løbende til Transportministeriet og Folketingets Trafikudvalg om fremdriften i IC4-projektet. Transportministeriet får besked, når der er afgørende nyt om projektet. Vi har ikke yderligere kommentarer til medierne for nærværende."
Vi venter fortsat på leveringen og afventer, hvornår togene kommer ud at køre.
Kilde: Transport- og Energiministeren: Status på IC4. 27. januar 2007. Trafikudvalget, Alm. del - Bilag 210.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Jokum

Kan du med alle dine links og din vide finde ud af hvordan sæderne i det nye IC4 tog sidder ud.

Rygtet siger det minder lidt om øresundstogene, som er virkelig dårlige. Jeg håber mere på noget flysæde agtigt, hvor man kan sove uden at vælte over på nabopassageren.

Håber du kan hjælpe...

Mvh
Dan

Anonym sagde ...

På denne video kan du se hvordan sæderne i IC4'eren kommer til at se ud:

ic3.dk - IC4-testvideo

De ser ikke særligt behagelige ud. Nyd de skønne sæder i IC3 indtil det er forbi.