tirsdag, oktober 25, 2005

Ud og Se med Arriva

I Jylland triller der et stort antal hvide og grønne tog rundt. Der står Arriva på siden og er det første eksempel på et udbud af dansk togdrift, hvor et privat selskab har vundet et udbud af statens togdrift. Siden Arriva overtog driften og rent faktisk begyndte at køre togene (efter nogle store startproblemer), så er det gået ganske godt for Arriva:
  • 97 pct. af togene kører til tiden. Jeg har tidligere skrevet om Regulariteten og skal, inden vi give DSB skylden gøre opmærksom på, at det alt andet lige er lettere at få togene til at køre, når der er et tog i timen, end når der skal køre et tog hvert 2. minut.
  • Der er 7 pct. flere passager. DSB havde i første halvår 2 pct. flere passagerer, så 7 pct. over mere end 2 år er ikke særlig godt.

Endelig så har Arriva indsat nye togsæt, som det fremgår af mit indlæg om Arriva, fra Alstrom og af typen Coradia. Indsættelsen er sket uden problemer og der er tale om et standard tog, der også kører rundt hos DSB på strækninger på Fyn og hos forskellige privatbaner i Danmark.

Kilde: Pressemeddelelse fra Arriva Tog (åbner i Adobe Acrobat)

Ingen kommentarer: