fredag, oktober 14, 2005

Nye vendespor på Hellerup Station

Ved Hellerup Station er Banedanmark gået i gang med at bygge nye vendespor for S-togene. Vendesporene er en del af forberedelsen for at DSB S-tog kan køre med 5 minutters drift på ringbanen, når den sidste del, Ny Ellebjerg, åbner i 2007.

Selve vendesporene placeres på en ny bro, der kommer til at ligge mellem de eksisterende jernbanebroer over Hellerupvej. Dermed vil s-togene på Ringbanen, der får endestation på Hellerup hurtigere kunne krydse mellem spor 4 og 5 (den nordgående perron) og spor 7 og 8 (den sydgående perron).

Trappehusene mellem perrontunnelen (der er en af Danmarks ældste) og de enkelte perroner er fredede og det samme er perrontaget ved spor 2 og 3. Begge dele har netop undergået en større renovering, så de har fået sine originale farver igen.

Nord for Stationen findes den gamle Godsstation, hvor Bl.a. Tuborg gennem mange år læssede øl og vand på togvogne, det skete i nordligste del af stationen, hvor Banedanmark i dag har en afdeling. Det er muligt at se en hel del billeder fra området nord for stationen her.

Ingen kommentarer: