tirsdag, juni 12, 2007

Med tog eller fly?

En flybillet mellem København og Århus er ikke meget dyrere end en togbillet. Det skriver Netavisen 180Grader. En billet tur/retur koster med toget 644, hvorimod flybilletten koster 680, baseret på en søgning på hjemmesiden Flybillet.dk, og flyvetiden er 35 minutter, mens toget tager lidt mere end 3 timer.

Beregningerne på flybillet.dk er baseret på et tilbud og derfor mener DSB at man skal beregne i forhold til DSB's billige billetter, kaldet DSB Orange. Men som tidligere beskrevet så er DSB's medarbejdere ikke gode til at fortælle om de Orangebilletter.

Det er jo altid interessant at sammenligne priser og forbindelser. Med flyet ender du i Tirsrup og har en times tid til Århus, ligesom du ender i Kastrup Lufthavn og ikke direkte i centrum.

Jeg har forsøgt en tilsvarende udregning først på SAS' hjemmeside og her viser prisen sig for en enkelt billet til Århus i morgen kl. 12 at koste enten kr. 805 (på Economy) eller kr. 1.125 (Economy Flex) for en enkelt billet. En tur med DSB koster kr. 322 (Standard) eller kr. 473 (DSB 1.). Man kan også vælge den nævnte DSB Orange, som skal bestilles mere end en uge i forvejen og koster kr. 160.

Generelt er problemer at billetsystemerne bliver mere og mere komplekse, så det er svært for os passagerer at overskue dem. Flyselskaberne er blevet gode til at lave forskellige billettyper og forskellige særlige regler og dem er togselskaberne ved at lære at anvende.

Mulighederne i indenrigsflyvningen kan min gode ven Andreas Krog i øvrigt fortælle mere om i et andet indlæg.

Kilde: Netavisen 180Grader.

Ingen kommentarer: