tirsdag, juni 17, 2008

Volvo tager toget

DB Schenkers datterselskab Railion Scandinavia skal fra efteråret køre bildele fra Kornvestheim og Hannover i Tyskland til Gøteborg i Sverige. Togsystemet der kaldes Viking Rail vil 5 gange om ugen i hver retning og vil betyde dels at transporttiden reduceres med 11 timer og at miljøet forbedres, da toget udleder 40 gram mindre CO2 pr. tonkilometer eller hvad der svarer til 1.100 hektar skov. Togene vil være 615 meter lange og veje omkring 1.400 tons.

Det er mellem 30 og 40 procent af Volvos transporter mellem Sverige og Tyskland der nu kommer over på jernbanen i stedet for på vejene. Togene kommer til at løbe uden stop mellem Sverige og Tyskland gennem Danmark.

Samtidig har Railion Scandinavia indsat et andet togsystem for Volvo mellem Älmhult og Gent i Belgien og vil også overtage andre transporter for Volvo i løbet af 2008.

I Sverige har Green Cargo en rettighed på 95 pct., men dette falder massivt når togene går over landegrænserne. Med nye lokomotiver, der kan køre gennem flere lande, så kommer til Railion til at stå strækt i konkurrencen med lastbilerne.

Kilde: DB Schenker, Green Cargo.

Ingen kommentarer: