tirsdag, juni 03, 2008

Nye tog og lokomotiver til DSB?

Mens vi venter på at IC4 måske en gang kommer ud at køre for alvor på de danske skinner er DSB på jagt efter almindelige togvogne og lokomotiver, som skal sættes ind på strækningerne på Sjælland, hvor de gamle Bn-vogne med ME-lokomotiver i dag kører.

Det sidste Me-lokomotiv blev leveret til DSB i 1985 og selvom de har været til eftersyn siden, så lever de ikke op til miljøkravene i den københavnske miljøzone, som f.eks. lastbiler skal overholde.

Samtidig arbejder med DSB med en plan om at leje 40 nye dobbeltdækkervogne, som skal erstatte de gamle Bn-vognene. DSB har allerede 67 dobbeltdækkervogne af typen ABs 7900 fra Bombardier Transportation og med de 40 ekstra kan DSB skrotte de sidste Bn-vogne. Bombardier har også leveret tilsvarende vogne til Tyskland, Israel og Holland. De første vogne kan DSB få leveret om halvandet år.
Spørgsmålet er om det er en forkert strategi at vælge togsæt på de regionale strækninger? Med moderne vogne og lokomotiver kan få en mere optimal udnyttelse af materiellet.
Kilder: Ingeniøren, DSB. Foto: Pressefoto af ABs 7900 fra Bombardier.

Ingen kommentarer: