fredag, november 23, 2007

Ny Transportminster - igen

Efter at regeringen i går fremlagde sit regeringsprogram, så var det i dag tid til skiftedag i ministerierne. Fra Transport- og Energiministeriet forsvinder energiområdet og samtidig bliver Jakob Axel Nielsen, udnævnt til Sundhedsminister. Jakob Axel Nielsen nåede at være transport- og Energiminister i lidt over to måneder. Han efterlader sig ikke et tomrum, andet end en uvidenhed om området og en uheldig kommentar om niveauet for renovering af broerne i Danmark. I stedet overtager Carina Christensen, der har været Forbruger- og Familieminister siden december 2006, stolen som transportminister. Carina Christensen er 35 år og har været folketingsmedlem siden 2001.

Transportministeriet er nu tilbage til gamle dages ministersvingdør, mens Flemming Hansen nåede at sidde i 6 år. I den kommede tid er der fortsat mange vigtige emner, som der skal diskuteres og vedtages: Infrastruktur-kommissionen kommer med sine anbefalinger og dermed skal diskuteres de næste 30 års investeringer, samtidig er der beslutninger om Femern Bælt, anlægget af nu jernbane mellem København og Ringsted, nye og mere retfærdige rammer for jernbanegodset og endelig en ny signalstrategi.

Med udpegningen af endnu en ny minister på trafikområdet, så viser Anders Fogh og resten af regeringen, at de reelt ikke ønsker at prioritere området. Det er synd, specielt når trængselsproblemerne viser sig overalt i Danmark.

Ingen kommentarer: