mandag, oktober 15, 2007

Transportministeren første dage

Efter Jakob Axels Nielsens uheldige bemærkninger om niveauet af investeringer i renoveringen af de danske motorvejsbroer, der reelt er en fjeredel af de 1,1 milliard kroner, som ministeren sagde i et indslag i Danmarks Radios 21Søndag, så er Socialdemokraterne ude med riven og kræver en næse, men regeringens støtteparti afviser. Trafikordfører Walter Christofferen siger til TV2 Politik, at:
Han har kun siddet som minister en måned, det er et meget stort ministerium, og han sidder midt i vanskelige og vitale energi-forhandlinger. I denne sag skal man forholde sig til den borg-fred, der er, indenfor en ministers første 100 dage,

og fortsætter:
Nu må vi selvfølgelig se de besvarelser, ministeren kommer med i sagen. Og det er ikke sådan, at han er totalt fredet. Men jeg siger bare, at han er jo ny i jobbet, og rådgivningen fra embedsmændene kunne have været bedre i den her sag.

Socialdemokraterne har stillet en række spørgsmål til ministeren og kaldt ham i samråd, så må vi andre se hvor sagen ender.

Nu er det åbenbart er embedsmændenes skyld. I Transport- og Energiministeriet sidder der i så fald to, som må have meget røde ører: Det er Pressechef Jesper Damm Olsen og Særlig Rådgiver - spindoktor Nicolai Jöhncke. Nicolai Jöhncke må være den ansvarlige, der får sendt ministeren i fjernsynet med åbenlyst forkerte tal. I øvrigt kan man undre at Danmarks Radios journalister ikke er tjekket finanslovsforslaget og dermed kunne forholde ministeren de korrekte tal.

Ingen kommentarer: