torsdag, september 20, 2007

Signaler på S-banen

På søndag træder den nye S-togskøreplan i kraft og i den forbindelser stiger antallet af S-tog gennem boulevard-banen (strækningen fra København H til Østerport) og det stiller krav til styringen og disponeringen af S-togstrafikken. I den forbindelse har Banedanmark

...også optimeret sikkerhedssystemet på S-banen mellem Østerport og Københavns Hovedbanegård, så der kan køre flere tog igennem, ligesom Banedanmarks trafikplanlæggere nøje ved hjælp af simuleringsmaskiner har tjekket køreplanen igennem. På selve præmiereugen for den ny køreplan er der desuden ekstra bemanding i Driftcenter Hovedstad, hvor disponeringen af trafikken foregår.
Ekstra bemandingen kan der blive god brug for. I løbet af den sidste uge har der f.eks. været følgende problemer for S-togene (referet fra Dagens S-togstrafik):

20. sep kl. 07:50. S-togene bliver i øjeblikket forsinket mellem 5 og 15 minutter fra København H mod Farum, Holte, Hillerød og Klampenborg. Det skyldes en signalfejl ved Østerport.

19. sep kl. 20:53. S-togene kører med forsinkelser op til 20 minutter. Det skyldes en fjernstyringsfejl. Banedanmark arbejder på at finde fejlen

18. sep kl. 13:47. Forsinkelser på linje A og E. S- togene til og fra Hillerød er forsinket optil 15 minutter.Det skyldes Banedanmark har fejl på et sporskifte ved Hillerød Station. Der arbejdes på at rette fejlen.

16. sep kl. 09:14. Forsinkelser på S-togene. S-togene mod Høje Taastrup, Hundige, Køge, Ballerup og Frederikssund bliver i øjeblikketforsinket op til 10 minutter ved Svanemøllen Station.Det skyldes banedanmark har fejl på signalerne ved Svanemøllen Station.

14. sep kl. 10:47. Forsinkelser på S-togene. S-togene mod Hundige/Køge, Høje Taastrup og Ballerup/Frederikssund er forsinket op til 10 minutter. Der er fejl på signalerne ved København H, Banedanmark arbejder på at rette fejlen.

13. sep kl. 11:36. Fejl på signalerne på København H. S-togene der skal gennem København H bliver i øjeblikket forsinket op til 15 minutter.Linjerne A+ og H+ bliver nu aflyst. Banedanmark arbejder på at rette fejlen på signalerne

13. sep kl. 08:55. S-togene fra København H mod Klampenborg, Farum, Holte og Hillerød er i øjeblikket forsinket op til 15 minutter.Forsinkelserne skyldes der har holdt et tog på København H med en teknisk fejl.

DSB og Banedanmark har valgt en ambitiøs køreplan, der betyder forbedringer for de fleste af os, men det kræver også, at de kan håndtere planlægningsarbejdet. Jeg afventer med spænding den kommende uges togoplevelser.

Ingen kommentarer: