onsdag, september 26, 2007

Over Øresund

Antallet af togpassagerer over Øresund er nu højere end over Storebælt: I første halvår tog 4.3 millioner passagerer toget over Øresund, mens kun 3,9 millioner rejste over Storebælt. Det er pendlingen mellem København og Malmø, der er hovedfaktoren i stigningen fortæller analysechef hos DSB Jan Albrecht:
Storebæltsbroen er til lange ture på måske 250 kilometer, mens man i gennemsnit rejser 35-40 kilometer over Øresundsbron. Der er ikke så mange endagsudflugter over Storebælt, til gengæld dominerer disse på Øresundsbron.

Om 10 år forventer Øresundsbro Konsortiet, der ejer broen over Øresund, at mere end end 43.000 mennekser at tage toget over Øresund, det er mere end en fordobling i forhold til i dag. Derfor vil DSB indsætte yderligere et antal øresundstog i myldretiden (hvor passagervæksten er størst), således at der bliver 10 minutters drift mellem København H og Malmø Syd, Svågertorp. Det kræver dog en optimeret togdrift, således at f.eks. godstogene kun må køre over broen uden for myldretiderne. Hvis man fjerner godstogene, så opnår man at mellem 15 og 17 tog kan køre over broen i hver retning i timen.

Kilde: Epn.dk, Øresundsbro Konsortiet,

Ingen kommentarer: