torsdag, september 20, 2007

Mere om rejsekortet

I et tidligere indlæg skrev jeg om de kommende rejsekort og rejste spørgsmålet , hvordan systemet vil hænge sammen i myldretiden, når mange mennesker samtidig skal scanne sig ind i toget. Efterfølgende har Camilla Laudrup, der er kommunikationskonsulent i Rejsekort A/S skrevet følgende til mig:
Du rejser i din blog et helt relevant spørgsmål, nemlig hvorvidt rejsekortet kan betyde mulige 'propper' på stationerne, når passagerer tjekker ind og tjekker ud. Jeg kan oplyse, at vi har lavet udførlige analyser og spidsbelastningsberegninger på netop check ind og check ud for at undgå 'propper'. Derfor sørger vi for at afstemme både antal og placering af check ind- og check ud-kortlæsere på de respektive stationer, så de kan klare store spidsbelastninger. Selve målsætningen med rejsekortet er netop at gøre det endnu nemmere at rejse med tog, bus og metro.
På Taastrup Station spottede jeg, alene ved den ene indgang, da også 4 terminaler, så der er åbenbart tænkt over spidsbelastningerne. Nu ser jeg frem til at afprøve systemet og vil naturligvis løbende følge med i forsøget og dets resultateter og skrive om det her på Infrastruktur.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det undrer at der er behov for både tjek-ind og -ud. I Dublin har de LuasCard - og der anvender man kun 1 enhed.

Alene tanken om at folk skal tjekke-ind, ikke tjekke-ud, tjekke-ind og bruge en særlig tjek-ud terminal... for at foretage et simpelt skift. Man skal nok være ingeniør for at kunne elske det og tro folk vil forstå det.

Designet med den runde blå plade virker også billigt, mens toppen ser smart ud. Visuelt hænger de to slet ikke sammen. Burde også være muligt at gå forbi - og ikke stoppe op foran. Har de tænkt brugerscenarier og simuleret flow af personer?

Så uagtet at idéen er god bør Rejsekortet nok få fat i nogle tungere industrielle designere og folk med styr på brugergrænseflader. Det lader til at de har hentet teamet fra Danmønt - men burde have snuppet folk fra Apple. Håber de når at rette det inden der går IC/4 i det.

Anonym sagde ...

De skulle have valgt Sony som leverandør, da der ikke er sket nogle fejl med deres system og kort i andre lande.