torsdag, september 13, 2007

Rejsekort

I dag var jeg forbi Taastrup Station og her er DSB gået i gang med sætte terminaler op til brug for kortlæsere til det nye Rejsekort, der skal erstatte de eksisterende takst- og betalingssystemer. I første omgang bliver systemet afprøvet af kunder på strækningen mellem Taastrup og Holbæk.

Når systemet kommer i drift, så skal man gøre følgende, fortæller DSB's hjemmeside:

Når du begynder din rejse, tjekker du ind ved at holde rejsekortet hen på det blå punkt på én af de mange check ind-kortlæsere, der er placeret på perronerne og i busserne. Kortlæseren aflæser kortet og fortæller med tekst og lyd, at du med dit check ind er registreret. Det tager kun en brøkdel af et
sekund. Du skal lave et check ind, hver gang du skifter transportmiddel.

Når din rejse er færdig, og du er nået frem til dit bestemmelsessted, skal du tjekke ud på samme måde, som du tjekkede ind. Denne gang ved en af check ud-kortlæserne.

Så du skal altså tjekke ind, hver gang du skifter transportmiddel, men kun tjekke ud én gang: når rejsen er færdig.

Rejsekortet forventes at blive sat i drift Øst for Storebælt i 2009 og vest for Storebælt i 2o1o.

Det lyder smart og kan formentlig forenkle noget, men jeg frygter når mere end 100 mennesker skal nå at "stemple" forbi på en S-togsstation, mens toget holder, hvornår er det mit bip, som maskinen kommer med? Samtidig tror jeg, at der kommer mange uafsluttede rejser, når folk glemmer at stemple ud. Men det må afprøvningen jo vise.

Kilde: DSB og Rejsekort.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvis man skal nå, at checke ind i København H. Skal der min. være 7 kortlæsere hver til check ind og ud. I Singapore går det hurtigt da der altid er min. 5 check ind og ud læsere på stationerne, og desuden er der bygget sluser, som gør at man undgår bøder, og som gør det nemmere og hurtigere. I busserne skal der så være to kortlæsere ved indstigningen og i alt tre ved udstigningerne.
Det er smart med sådan et kort, da man ikke behøver at tage det ud af pungen, når man checker ind og ud.

Anonym sagde ...

Ja... Og det blev også allerede etableret i 2001! Kortet kunne siden omkring 2002-03 blive brugt til at betale i 7-eleven, McD og mange flere steder.