torsdag, oktober 06, 2005

Buddinge Station

6,9 km. fra København L ligger Buddinge Station. En gang en større station med sidespor til fabrikker og flere godsspor. I dag er stationen en traditionel S-bane station med med mange passagerer og afgange. Herudover har stationen en større busterminal. Når letbanen mellem Lyngby og Ishøj på et tidspunkt bliver bygget får den også stop ved Buddinge Station.

Men fra næste år skal der igen vende tog på Buddinge. Derfor ombygger Banedanmark det eksisterende 230 meter lange vendespor, der ligger på venstre hånd nord for stationen, så det er egnet til brug for s-togene.

Efter Yahoo! Groups S-tog, så bliver det linie A+ der forlænges til Buddinge og med stop på alle stationer mellem København H og Buddinge. Dermed får stort set alle stationer på s-banen noget der ligner 10 minutters drift i dagtimerne.

Herudover får DSB bedre muligheder for at tage tog ud af drift på den centrale strækning, "røret", ved at vende dem på Østerports spor 13.

Læs mere om Buddinge Station og resten af Slangerupbanen her og om Banedanmarks ombygningplaner for sidesporet på Buddinge Station.

Ingen kommentarer: