søndag, maj 19, 2013

15 El-togsæt

Torsdag d. 165. maj indgik Regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, der er forligspartierne bag Trafikmlliarden (der årligt giver en milliard til investeringer i trafik) enige om dels en række cykelstier og en færgehavn på Samsø men også:

Indkøb af nye eltogsætParterne har med aftalen af juni 2012 afsat 1,2 mia. kr. eksklusiv driftsomkostninger til køb af ca. 15 nye eltog for at sikre en kapacitetsudvidelse i el-togtrafikken. Parterne noterer sig, at DSB nu igangsætter en proces med henblik på at udmønte aftalen gennem indkøb af nye Øresundstogsæt. Parterne lægger vægt på, at den størst mulige kapacitetsudvidelse realiseres inden for den afsatte ramme, og noterer sig, at DSB i efteråret 2013 vil give forligskredsen en status for indkøbet, herunder antal togsæt, der kan indkøbes for den afsatte beløbsramme. Parterne vil på den baggrund tage endelig stilling til, om købet skal realiseres, eller om midlerne skal disponeres til et andet formål.
Det bliver interessant at følge. Øresundstogsættene er også kommet over sine børnesygdomme og kan i lige så høj grad anvendes i Danmark som over Øresund. Pointen må være, at de eksisterende værksteder, kan servicere de nye tog. 

1 kommentar:

Kim Underskrift sagde ...

Simpelthen så godt skrevet! Er helt enig.

Venligst Kim Mørk
online underskrift