lørdag, oktober 03, 2009

Check-in på Hovedbanegården

Københavns Lufthavn har opstillet to check-in automater på Københavns Hovedbanegaard, således at det nu er muligt at tjekke ind til flyet før man ankommer til lufthaven og dermed gå direkte til enten security eller bagageafleveringen. Op mod 60 procent af passagererne i Københavns Lufthavn anvender selv chek-in, enten i selve lufthavnen eller via nettet.

Da maskinerne udskriver gyldig rejsehjemme til fly, så skal automaterne leve til op til række sikkerhedskrav, herunder videoovervågning og at de er skruet fast i gulvet.

Som tidligere omtalt så anvender over halvdelen af passagererne i Københavns Lufthavn kollektiv transport til og fra Lufthavne. DSB forventer at endnu flere vil tage toget. Underdirektør i DSB Fjern- og Regionaltog Anne-Lise Bach Sørensen siger:
Københavns Hovedbanegård har det meste af døgnet syv afgange i timen til Kastrup, og indcheckning på Hovedbanegården betyder, at du kan gå direkte til Security, hvis du ikke har bagage. Og har du bagage, kan du gå direkte til bagagedrop. Vi forventer, at check-in på Hovedbanegården kan få rigtig mange vil vælge at tage toget og dermed understøtte miljørigtig transport

DSB kommer - som den faste læser vil vide - med mange nye tiltag for øjeblikket. Det må være resultaterne af Sporskifte 2010, der begynder at vise sig.

Kilde: DSB.

1 kommentar:

Christian Schmidt sagde ...

“Da maskinerne udskriver gyldig rejsehjemme til fly, så skal automaterne leve til op til række sikkerhedskrav, herunder videoovervågning og at de er skruet fast i gulvet.“

Det lyder da mærkeligt. Man kan jo også checke ind hjemmefra via internettet, og min computer er da hverken skruet fast i gulvet eller videoovervåget. Hvad er forskellen?