mandag, september 28, 2009

Forsvinder grafitien?

I følge Metroxpress er Regeringen, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre blevet enige om en indsats mod graffiti. I første omgang er der tale om et et-årigt forsøg, hvor der afsættes 9 millioner til hovedstadsområdet og hvor Banedanmark selv skal finde midlerne til at resten af landet. De 9 millioner findes i øvrigt i en pulje til støjafskærmning. Trafikordfører Johannes Poulsen, Det Radikale Venstre siger til Metroxpress:
Det ser ikke lige kønt ud alle steder. Men nu bliver graffitien fjernet de steder, hvor der er flest passagerer.

I følge Beslutningsgrundlaget for 2006, så kræver det i første omgang 32 millioner kroner at fjerne den eksisterende graffiti, heraf skal der anvendes 20 millioner på S-banen. Samtidig skal der årligt bruges mellem 8 og 9 millioner på løbende at fjerne grafittien. Af dette beslutningsgrundlag fremgår det i øvrigt også, at Sund&Bælt bruger lige omkring 1 million om året på Kastrupbanen og at Metroen bruger to millioner om året på at få fjernet graffiti indenfor 48 timer.

Hvordan forestiller forligspartierne sig, at Banedanmark kan komme i bund med graffitien uden at der afsættes de nødvendige penge til det?

Kilde: Metroxpress.

Ingen kommentarer: