tirsdag, maj 13, 2008

9 pct. flere rejsende i Sverige

Det svenske statsejede togselskab SJ fik i første kvartal 9 procent flere rejsende og resultatet er forbedret med 25 pct. før skat. Stigningen har været særlig stor på strækningerne Göteborg - Stockholm og Malmø - Stockholm hvor trafikken er steget med hhv. 15 og 17 procent. Samtidig er belægningen steget til 70 pct.



Den positive udvikling skyldes dels den højere benzinpris, bedre udbud og ikke mindst en ny prisstruktur, som gør det billigere at rejse på de tidspunkter, hvor der ikke er så mange som vil med toget, ligesom man nu har flere muligheder for at vælge produkt og kvalitet. F.eks. solgte 29.000 billetter på en auktion til en gennemsnitspris på kr. 122. Også antallet af forretningsrejsende er steget med 14 pct. 700 virksomheder indgik aftaler eller øgede deres aftaler med SJ i første kvartal.


For at få plads til endnu flere passagerer investerer SJ 2 milliarder SEK i nye hurtigtog, som skal erstatte X2000 på nogle strækninger og dermed gøre det muligt at indsætte X2o00-vognene på andre strækninger og dermed også øge kapaciteten på disse strækninger. De nye tog har hver plads til 570 passagerer eller hvad der svarer til 4 indenrigsfly.


Kilde: SJ. Foto: Kasper Dudzik/SJ. Billedet viser to X2000-togsæt ved søen Aspen.

Ingen kommentarer: