tirsdag, januar 15, 2008

Venstres lokale trafikmafia

I går omtalte jeg partiet Venstres problemer med at blive enige om at stoppe undersøgelsen af det 5. spor mellem Hvidovre og Taastrup i forbindelse med udvidelsen af jernbanekapaciteten mellem København og Ringsted. Men efter et gruppemøde så er Venstre blevet enige om at fortsætte begge undersøgelser. Trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen siger til DR Nyheder:
Vi har overvejet situationen, nu hvor vi er næsten midtvejs med VVM-undersøgelserne. Konklussionen er, at vi satser på at få ført undersøgelserne til ende, og så er vi klar til i løbet af 2009 at træffe en endelig beslutning, så vi kan komme i gang med at skaffe mere jernbanekapacitet mellem Ringsted og København.

Det er ikke mange dage siden statsminister Anders Fogh Rasmussen udtalte at det er slut med lokale trafikmafiaer:
Regeringen vil tilrettelægge investeringerne således, at der bliver investeret der, hvor der er behov for det, og der hvor det er bedst samfundsøkonomisk. Det bliver ikke noget med, at hvis der skal være en vej her, så vil vi have en vej der. Det bliver der, hvor der kører biler.

Nu lader Venstre Flemming Damgaard Larsen, der er valgt i Roskilde, danne en Roskilde mafia og dermed tage de danske togpassagerer som gidsler i endnu et år. Allerede nu er den politiske beslutning et år forsinket i forhold til trafikaftalen for 2006, som omtalt i et tidligere indlæg. Det er mest samfundsøkonomisk at vi bygger en ny jernbane, her den interne rente 5 pct. i modsætning til 3,5 pct. for det 5. spor.

Kilde: DR Nyheder.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hvor er det synd for de rejsende, at politikerne bliver ved med at udskyde og udskyde det her projekt.

Men enig, den eneste rigtige løsning, er en nybygning over Køge.

I øvrigt mange tak for en rigtig god blog.