torsdag, januar 10, 2008

Kommer banen via Køge

Det ser ud som de borgerlige trafikpolitikere (bortset fra Det Konservative Folkeparti, som har bakket op længe) endelig er kommet til fornuft og nu vil være med at bygge en ny jernbane mellem København og Ringsted via Køge.

Den radikale trafikordfører Johannes Poulsen bakker nemlig nu op og siger til DR Nyheder:
Vi er klar til at sætte gang i bygningen af København-Køge-Ringsted så snart som muligt.[...] Jernbanen har desperat brug for at få udbygget sin kapacitet, og vi kan ikke bruge flere år på yderligere diskussioner og undersøgelser. Nu gælder det beslutninger, ikke mere snak.

Og samtidig forventes Venstre at blive enige med sig selv om, at det ikke nytter at udvide med et spor mellem Hvidovre og Taastrup. Kristian Pihl Lorentzen udtaler, at:
Min indstilling til gruppen er, at nu skal vi sætte turbo på nybygnings-løsningen.

Venstres folketingsgruppe forventes på tirsdag at belsutte sig. Så er der kun Dansk Folkeparti tilbage, som fortsat vil have det 5. spor.

Samtidig har DSB i dag været ude med at banen skal anlægges, så den klare hastigheder på op til 250 km/t og resten af hovednettet op til 200 km/t. Den nye bane har også den fordel, at der kun vil være 2 stationer nemlig i Køge og Ny ellebjerg, mens banen over Roskilde har 8 og alene det gør det muligt at have en højere hastighed over længere strækninger.

Kilder: DR Nyheder, DSB.

Ingen kommentarer: