torsdag, januar 24, 2008

Bliver DSB solgt?

For snart to år siden skrev jeg et indlæg under overskriften Sælg DSB, fordi der den gang var planer for at gennemføre et salg af den statsejede togoperatør DSB og i december 2006 meddelte den daværende Transportminister Flemming Hansen, at han ville have DSB omdannet til et aktieselskab pr. 1. januar 2008.

Men der er endnu ikke sket noget og det skyldes ifølge selskabsdirektør i Transportministeriet Michael Birch, i Berlingske Tidende 24. januar 2008, at:
Vi har måttet justere tidsplanen. Nu er processen, at vi vil bruge 2008 på en analyse af jernbanesektoren, før regeringen i 2009 vil tage stilling til DSBs fremtid. Når og hvis DSB bliver til et aktieselskab bliver det altså først i 2009, hvorefter en salgsproces kan sættes igang.

Det er muligt at omdanne DSB til et aktieselskab og sælge op til 25 pct. af aktierne før der skal en aftale med DSBs 4000 tjenestemænd om at de skal overgå til andre vilkår. Ifølge Dansk Jernbaneforbund, der organiserer de ansatte i bl.a. DSB, så skal hver tjenestemand have tre måneders opsigelsesløn, tre års rådighedsløn og tjenestemandspension eller i alt 12 milliarder kroner og det ønsker staten ikke at betale.

Før et evt. salg er det helt nødvendigt at Banedanmark overtager ejerskabet af stationsbygninger mv. Man må håbe, at analysen af jernbanesektoren ender med samme resultat.

Kilde: Berlingske Tidende

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Mon ikke TV2 og DONG ligger længere fremme på den liste.. og sådan som tingene står med aktiemarkedet, så sker det ikke de nærmeste år.