tirsdag, oktober 16, 2007

296.000 daglige passagerer

Under sporarbejdet på Køge Bugt Banen mistede DSB S-tog en tredje del af passagererne. Men nu ser det ud til at passagererne er tilbage igen. I september kørte 60.500 om dagen på strækningn, mens der i september 2006 kørte 60.000. Gert Frost, der er konstitueret direktør i DSB S-tog siger:
Kunderne er vendt tilbage meget hurtigere, end vi har set fra tidligere sporarbejder, og vi kan kun glæde os over den tillid kunderne viser ved at vælge S-toget i stedet for bilen. Jeg vil dog gerne se positive tal i de næste par måneder, før vi endeligt kan konkludere, om alle kunderne er vendt tilbage.
Specielt har Ringbanen har fået mange flere passagerer, 61 procent er stigningen i forhold til 2006. Det er åbningen af Ny Ellebjerg Station og intensiv togdrift, der har givet den store stigning. Men samtidig kan man med fordel anvende Ringbanen, når der er forsinkelser på den indre del af S-togsnettet.

Det samlede passagertal lå i september 2007 på 297.000 daglige passagerer, det er 6.000 flere end i samme måned 2006. Men for hele året ligger antallet af passagerer lavere end sidste år.

Med den nye S-togskøreplan har DSB S-tog alle muligheder for at opleve stigende passagertal, men det kræver at der er styr på planlægningen. Derfor nytter det heller ikke, at S-tog i snart et år har haft en konstitueret direktør.

Kilde: DSB

Ingen kommentarer: