lørdag, september 08, 2007

85.000 tons mindre CO2

Toget er mere miljøvenligt end bilen og nu tager DSB endnu skridt for at gøre toget endnu mere miljøvenligt. DSB vil fremover købe CO2-fri strøm fra vind og vand og dermed reducere forbruget endnu mere. Samlet set vil aftalen, der løber i 2008 og 2009 spare miljøet for 85.000 tons, men denne type strøm er lidt dyrere. DSB's administrerende direktør Søren Eriksen siger:
Selvfølgelig er grøn strøm dyrere, men ekstraomkostningerne er på et niveau, hvor det betaler sig. For vi vil jo markedsføre os på den grønne profil og satser på, at det vil give os flere kunder. Så samlet set forventer vi, at aftalen betyder et plus på bundlinjen.

Transport- og Energiminister Flemming Hansen glæder sig også over DSB's aftale:
Jeg synes det er rigtig flot, at DSB nu går foran og leverer "grønne" rejser til sine kunder. Det er glædeligt, at vi på denne måde får kombineret den vedvarende energi og den kollektive trafik, og jeg håber og tror, at DSB's initiativ, der vil sikre at jernbanen udleder 85.000 ton mindre CO2 om året, er et eksempel til efterfølgelse for andre.

Ministeren har ret, men måske burde ministeren begynder at prioritere jernbanen i forhold til lastbilerne: Vi mangler fortsat en sammenhængende plan for hvordan vi får mere gods fra landevjen til banen.

Kilde: DSB.

Ingen kommentarer: