torsdag, juli 19, 2007

6 togsæt

Arriva, som jo har klaget over at DSBFirst vandt udbudet om øresundstrafikken, har nu konkretiseret sin klage. Det skriver epn.dk. Arriva regner med at anvende 49 togsæt, heraf vil 41 være i konstant drift og der vil være enkelte i reserve og endelig er der nogle der er på værksted. DSBFirst regner kun med at anvende 43 togsæt. Arrivas direktør Johnny Hansen siger:
Vi har selvfølgelig spurgt os selv, om vi har været dumme, og om man virkelig kan køre den køreplan med 43, men selv med den mest positive tilgang til spørgsmålet, må vi konstatere, at det simpelthen ikke kan lade sig gøre.

Men DSB's økonomidirektør Bartal Kass afviser beskyldningerne:
DSB har naturligvis afgivet et tilbud, der er realistisk, og som hænger sammen. Det skal der ikke herske den mindste tvivl om, og det har udbudsmyndigheden (Trafikstyrelsen, red.) jo også været enige med os i.

Med den mindre reserve så forudser Arriva, at der vil komme mange aflysninger og forsinkelser, når DSBFirst overtager driften.

Indtil andet er bevist, så må DSBFirsts tilbud hænge fornuftigt sammen både økonomisk og i forhold til driftssikkerheden.

Det er i øvrigt interessant, at det lige netop er 6 togsæt, som Arriva mener, at der er forskel, for i en særudgave af Arriva Posten om netop øresundsudbuddet, så vil Arriva købe 6 ekstra togsæt af øresundstogtypen X31K/ET.

Kilde: Epn.dk.

Ingen kommentarer: