onsdag, maj 23, 2007

Overhalingsspor ved Tommerup

Jeg har tidligere omtalt Trafikstyrelsens planer om et overhalingsspor ved Tommerup. Den gang skulle sporet ligge ved Tommerup Station, men har man fundet ud af man kan flytte det mod Øst. Dermed kan man undgå en del ekspropriationer og støj blandt ejendommene i Tommerup.

Overhalingsporet bliver 850 meter langt og får endvidere sporskiftezoner i hver ende. Sporet skal gøre det muligt for godstogene, der kan have en længde på 750 meter, mellem Skandinavien og Tyskland og internt i Danmark at holde ind og blive overhalet af passagertogene. Den politiske behandling forventes foretaget i slutningen af 2007 og efter anlægsloven er vedtaget vil der gå to år før sporet kan bruges.

Det er mere end et år siden, at forslaget om sporet i Tommerup blev fremlagt. Uden at der er sket noget og nu kommer der et nyt forslag. På vejene kan man sagtens iværksætte forsøg med modulvogntog. Imens mister godstogene fortsat konkurrencekraft. Hvornår begynder Transport- og Energiminister Flemming Hansen at tage jernbanen seriøst?

Ingen kommentarer: