mandag, maj 14, 2007

IC4 - fortsat uden passagerer

Den endeløse saga om DSB's nye IC4-togsæt fortsætter. Efter at der have utallige problemer med teknikken for at få dem til at køre, så er det nu problemer med softwaren der holder toget væl fra at tage passagerer med om bord. I følge Berlingske Tidende, så er problemet at man har rettet i softwaren på flere togsæt, så man nu ikke ved helt hvilken version, der er den gældende.

Ansøgningen til Trafikstyrelsen om at indsætte et togsæt i almindelig drift mellem Århus H og Aalborg mangler DSB i følge Trafikstyrelsen fortsat at indsende. Herefter skal DSB indsende en ansøgning om en typegodkendelse, der bl.a. kræver at togsættene har været en tur under Storebælt herunder så skal man kunne samle togsættene og dette kræver fire togsæt.


Jeg ved ikke om jeg skal le eller græde, men problemerne for IC4 fortsætter. Hvornår vi kan sætte os i togene står fortsat ubesvaret. Men DSB er da holdt op med at sætte tidsgrænser. Mens problemerne med IC4 fortsætter, så må regionaltogspassagerne på Sjælland fortsat anvende gamle Bn-vogne.

Ingen kommentarer: