mandag, marts 05, 2007

Green Cargo køber en del af Railion Danmark

Green Cargo, der er den store svenske godstogsoperatør og som er ejet af den svenske stat, køber en del af Railion Danmark. Railion Danmark kommer fremover til at stå for trafikken mellem Sverige og kontinentet. Her kommer dels de eksisterende EG-lokomotiver og 23 nyindkøbte lokomotiver i brug. Når det fremover kun bliver et selskab, der står for transporten fra Sverige til Tyskland, så kommer toget til at stå bedre i konkurrencen med lastbiler og færger. Green Cargos eksisterende markedsandel halveres, når togene kører over en landegrænse.

Det nye selskab kommer fra starten til at køre 300 godstog, hvilket svarer til omkring 10.000 lastbiler. Green Cargo har i sin lokale svense trafik opnået en meget høj regularitet og det er denne regularitet, som det nye fælles selskab skal opnå på tværs af landegrænserne. I dag skal der skiftes lokomotiv 300 gange med der skal anvendes 150 lokomotivførere. Det er målet at der fremover kun skal anvendes 45 lokomotiver og 110 lokomotivførere.

Udover dette samarbejde så har Hector Rail, som tidligere skrevet, også investeret i nye lokomotiver. Konkurrencen om godset er stigende og godstogsoperatørerne sikrer jernbanen ny konkurrencekraft. Jernbanen er alt andet lige det mest miljørigtige valg for transport af gods.
Kilder: E24.se, Railion, Green Cargo.

Ingen kommentarer: