lørdag, februar 12, 2005

Mere Metro

Københavns Kommune solgte i den forløbne uge sine el-aktiviteter i Københavns Energi til DONG for 10 milliarder kr.

Dermed skulle der gerne være nu være penge til at få gang i bygningen af mere Metro - nemlig den 4. etape, som daglige metrobrugere kender fra plakaterne på stationerne.

Den nye Metrolinie skal gå fra Københavns Hovedbanegård, over Højbro Plads, Kongens Nytorv, Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro. Det interessante i linieføringen er nu Frederiksberg. Her er der nemlig to alternativer enten over Frederiksberg St. eller over Forum St.

Jeg har personligt meget svært ved at se formålet med linien over Forum St. Den vil komme til at gå næsten inde ved Søerne og dermed kun give forbedringer til de, som alligevel næsten kan gå ind til byen. Hvis den kommer over Frederiksberg St. så vil de befolkningstunge områder på indre Frederiksberg (f.eks. omkring Aksel Møllers Have) få bedre forhold.

Hvorfor vente? Vi skal have mere Metro og jeg kan næsten ikke vente.

Læs mere om 4. etape på Trafikministeriets hjemmeside her.

1 kommentar:

Kasper sagde ...

Det er klart, at der skal mere metro. Men jeg synes ikke, at det er klart, at pengene fra KE og Frb. Forsyning skal gå til det.

Som reglerne er i dag, så kan det jo langt bedre betale sig at betale af på gælden. Ellers tager staten jo lige 60% i skat!

Men hvis Thor Pedersen ikke har tænkt sig at bruge pengene fra skatten til at finansiere DONG's horrible opkøbseventyr på skatteborgernes regning, så kunne han jo passende sende samtlige statsindtægter tilbage til københavnerne.

Og naturligvis skal linjeføringen gå omkring Aksel Møllers Have. Ellers skal Frederiksberg kommune i hvert fald ikke være en del af projektet - økonomisk!