søndag, august 21, 2011

Betalingsring V: DSB og Transportministeren

Transportministerens argumenter mod en betalingsring omkring København hænger ikke sammen, som jeg allerede har beskrevet og det bliver nu underbygget af DSB, der godt mener at man kan få plads til de mange nye passagerer. Til Berlingske udtaler underdirektør Ove Dahl Kristensen:
Vi har lavet nogle grundige analyser, som viser, at vi relativt let kan tage 50 procent flere passagerer. Vi kan gøre togene længere ved at sætte flere vogne på. Vi skal leje eller købe flere vogne, og det kan vi gennemføre i løbet af et år eller to. Men det forudsætter, at vi får pengene til det.
Men ikke overraskende er Transportminister Hans Christian Schmidt rasende og har derfor indkaldt DSB's ledelse til møde allerede mandag morgen. Regeringens argumenter mod en betalingsring hænger ikke sammen, men nu skal DSB åbenbart trues til tavshed.

Kilde: Berlingske.dk

1 kommentar:

Kristian P sagde ...

Helt ærligt; uanset hvor man står politisk, er DSBs første udmelding da at tage p.. på de pendlere, der i dag står som sild i tønder på Sjælland. Hvis det er så let at skaffe plads, er det bare med at komme i gang. Tosserne i Sølvgade har jo indtil forlovet sig med tanken om at bruge IC3 til pendlertrafikken, når IC4 kom i drift. Den oplagte løsning - dobbeltdækker-materiel - har man jo forsvoret. Så jeg kan godt forstå, at ministeren er overrasket. Selv om han også er et kvaj.