onsdag, september 23, 2009

S-tog holder øje med os

DSB S-tog etablerer nu en overvågningscentral, således at de mange kameraer på stationerne ikke kun vil blive brugt efterfølgende. Men personerne på overvågningscentralen kan kontakte enten DSB S-togs eget personale, vagter eller Politiet.

Dermed må både Harry og Solveig finde sig i at blive overvåget på stationen. Jeg er sådan meget i tvivl omkring overvågning: Det kan misbruges, men så længe man ikke selv foretager sig noget ulovligt, så er det vel okay.

Kilde: DSB S-tog.

1 kommentar:

Ole Senstius sagde ...

Ja .. og NEJ!
Overvågning er som udgangspunkt i mange tilfælde nødvendig. Det kan være for at sikre personer, ejerndom eller funktioner. Men kamaraovervågning, hvilket er noget ganske andet, er rigtigt mange tilfælde både uhensigtsmæssigt og uheldigt og/eller direkte 'skadeligt'.
Kameraovervågning har mange problemer. Først og fremmest at de erstatter mennekselig overvågning, og dermed muligheden for og oplevelsen af mennekselig kontakt og nærvær. Samtidig skaber de, stik mod hensigten, en følelse af utryghed - 'her er kameraer, altså noget at være bange for ... men ingen mennesker'. Endelig er de, for de mennesker de e 'rettet imod', et symbol på magt og kontrol, hvilket nærmest automatisk fører til det modsatte, vrede og had.
Fraværet af mennesker og nærværet af 'autoritetens øje' er et alvorligt problem i de sociale rum som banegårde, metroer mv.

MVH

OleS