onsdag, februar 06, 2008

DSB's kontraktbetaling

I går fremlagde Finansminister Lars Løkke Rasmussen Regeringens forslag til Finanslov for 2008, da det eksisterende forslag fra august måned ikke blev vedtaget før statsministeren udskrev valg i oktober måned.

For DSB betyder forslaget af kontraktbetalingen reduceres med 500 millioner:

På baggrund af de kendte forsinkelser i materielleverancerne er der foretaget et nyt skøn over kontraktreduktionen. Der foretages derfor en yderligere reduktion af kontraktbetalingen på 500 mio. kr. i 2008. Beløbet er inklusive konstaterede forsinkelser i 2007.
Det er den fortsatte forsinkelse af IC4-togene, der betyder at staten betaler færre penge til DSB, da dette fremgår af kontrakten mellem DSB og Transportministeriet, da DSB ikke har udgifter til renter og afskrivninger på de nye tog.

Da DSB jo er en statsejet virksomhed, så betyder det udelukkende at overskuddet, der ellers ville gå tilbage til staten falder. Det fremgår da også af finanslovforslaget, at der kun budgetteres med et udbytte på 516 millioner, hvilket er 210 millioner mindre end i 2007. Med et beregnet overskud på omkring en halv milliard, så ville det også være problematisk at bruge reduktionen i kontraktbetalingen som et argument for at skære i servicen overfor os passagerer.

Kilde: Epn.dk, DSB.

Ingen kommentarer: