fredag, september 14, 2007

Socialdemokraternes Finanslovsudspil

I dag fremlagde Socialdemokraterne sit finanslovsudspil Ny Ansvarlighed og her er der også tænkt i trafiktiltag:

Trafikpolitik
Antallet af trafikdræbte har været stigende i første kvartal af 2007 efter at have været faldende gennem mange år. Det viser, at det er nødvendigt at investere massivt i at gøre vejene mere sikre. Socialdemokraterne vil lave en trafiksikkerhedspulje, der gør de danske veje mere sikre at færdes på.
Cykelpolitikken blev punkteret i 2001, hvor regeringen nedlagde Trafikpuljen. Det skal der rettes op på. Socialdemokraterne vil derfor oprette en pulje til at forbedre forholdene for cyklisterne.
Herudover forslås der en nedsættelse af taksterne i den kollektive trafik med 25 pct.

I den store store kvalitetsfond på 100 milliarder (der som bekendt er en fordobling at de midler, som Regeringen har afsat) skal der også afsættes midler til den kollektive trafik, der skal en udvidelse og yderligere pålidelighed. Det er beregnet at forsinkelserne for bus og tog og på vejene koster 35.000 årsværk.

En reduktion af taksterne i den kollektive trafik og en investering i regularitet. Det er helt nødvendige investering i en miljørigtig fremtid. Pålidelige togforbindelser til og fra arbejde kan gøre det lettere for folk at tage toget til arbejde.

Kilde: Socialdemokraternes Finanslovsudspil: Ny Ansvarlighed.

Ingen kommentarer: