søndag, juni 24, 2007

X32 på Helgoland

På Helgoland Maskindepot, hvor DSB Togkomponenter El-tog hører hjemme og som ligger ved siden af Svanemøllen Station, kan man få øjeblikket se en række Øresundstog (litra ET/X31K) med en anderledes bemaling, der har en rød stribe på langs af togsættet og teksten Göteborg - Kalmar- Karlskrona. Det er en særlig udgave af de almindelige Øresundstog (med litrabetegnelsen X32K), der har bedre benplads og en særlig caféafdeling og har kørt Kust til Kust i Sverige mellem Göteborg og Kalmar/Karlskrona.


Togene har ikke tidligere været i København, da DSB ikke har ønsket dette, på grund af den særlige indretning. Men nu er de under ombygning, så de kommer til at have samme indretning som de øvrige Øresundstog og det skyldes at Blekinge Kustbana, der går fra Kristiansstad til Karlskrona er genåbnet som en elektrificeret jernbane og her skal der indsættes øresundstog i de løb, der også indeholder Kystbanen på Sjælland. Selve turen fra København til Karlskrona tager 3 timer og 39 minutter.

Også tidligere har der været direkte forbindelser mellem København og Karlskrona og det var med Kustpilen, som bestod af togsæt af samme type som de danske IC3 (med litrabetegnelsen Y2).

Ingen kommentarer: