onsdag, maj 02, 2007

Enghave Station

Trafikstyrelsen har fremlagt et idéoplæg til en renovering af Enghave Station. I dag fremtræder stationen noget mørk (den eksisterende udsmykning er i øvrigt betalt af Carlsberg en gang i 1980erne) og ved det nordlige spor ligger den gamle sporforbindelse til Carlsberg.

Det er planen er forlægge S-banens nordlige spor mod nord, for at kunne lavere en bredere perron. Samtidig skal perronen forlænges under Vesterfælledvej, så der bliver plads til trapper og escalatorer på begge sider af broen. Det kommer til at give bedre forbindelse til den nye bydel på Carlsbergsgrunden. For enden af Sønder Boulevard er nemlig planen at anlægge en plads, som adgang til den nye bydel. Mod Enghavevej udvides broen, så der bliver plads til en ny bredere busperron (som den der er anlagt ved Valby Station) og der kan indrettes en stationsbygning. Der vil også fortsat være adgang fra Sønder Boulevard.

Adgangsvejene beklædes med glas og der laves et stort nyt perrontag, der kommer til at bølge over hele perronen.

Anlægsperioden forventes at være halvandet til to år og det vil koste 140 millioner.

Mon ikke det er prisen, der kommer til at reducere projektet. Regeringen har generelt ikke proriteret nye investeringer i jernbanen.

Kilde: Trafikstyrelsen.

Ingen kommentarer: