lørdag, maj 06, 2006

S-togs køreplan 2007

I forbindelse med åbningen af Ny Ellebjerg i starten af 2007 skal der træde en ny køreplan i kraft. Men store ændringer kommer der først i august eller september måned. Det skyldes primært at Køge Bugt banen skal gennem en større sporrenovering i løbet af sommeren. I år er det i øvrigt strækningen mellem Holte og Hillerød der skal fornyes. Samtidig har DSB S-tog fået indsat samtlige af 4. generations S-togene.

I K07 ændres der på linjerne på følgende måde, der hver kommet til at køre med 20 minutters intervaller:

A (A+): Hundige-Farum
B (B+): Høje Taastrup-Holte
Bx: Høje Taastrup-Farum
C (C+): (Frederikssund-)Ballerup - Klampenborg
E (E+): Køge-Hillerød
F (gange 4) Hellerup-Ny Ellebjerg
H: Frederikssund-Østerport

Med indførelsen af den nye køreplan, så har DSB S-tog heller ikke flere muligheder for at opnå kortere rejsetider, med mindre at der kan anlægges overhalingsspor, så gennemgående tog kan komme forbi tog, der standser på samtlige stationer.

Kilder: Yahoo Gruppen S-tog. Jernbanen, april 2006.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg mener der er 2 ting, der bliver spændede at kigge på når planen bliver offentliggjort

1) Hvor meget tid bliver der sparet fra endestationerne til centrum. Da man i sin tid bestilte nye toge lovede man 10% hurtigere rejsetid, men siden er tiden blevet bare blevet længere pga. dårlig vedligehold

2) Hvor meget skal de nye +-linjer køre. F.eks. kunne jeg godt tænke mig, at vi fik fra Hillerød fik 10 min. drift også udenfor dagtimerne om hverdagen og om lørdagen.