lørdag, august 06, 2005

Takststigninger - igen

Jeg har i flere tidligere indlæg skrevet om taksterne. Nu viser det sig så, at stigningerne fortsætter til næste år. Politiken.dk skriver, at i HUR-området vil prisen på en billet stige med 3,5 pct. På HURs hjemmeside kan man her finde takstforslaget, som skal vedtages af Trafikudvalget i HUR d. 9. august 2005

Mit 4 zoners abonnementkort stiger med kr. 15 til 550 eller med kr. 20 til kr. 555. Der er nemlig to forslag, hvor det ene fastholder den nuværende opdeling med maksimum 7 zoner og det andet udvider antallet af zoner man skal betale for med et abonnementskort med 2 til i alt 9.

Det fremgår af forslaget at HUR forventer at mellem 0,5 og 0,7 millioner rejsende vil forsvinde ud af bus, tog og metro. Man må formode, at disse rejsende i stedet vil tage bilen på arbejde og dermed forværre fremkommeligheden på de københavnske indfaldsveje.

Efter Helle Thornng-Schmidts forslag om et takststop, har Transportminister Flemming Hansen (der ellers sjældent plejer at forholde sig til noget som helst) peget på at der med en nye lov om trafikselskaber indføres en begrænsning i stigningerne (§ 6, stk. 4), så disse kun må følge pris- og lønudviklingen. Denne lov træder i kraft sammen med kommunalreformen i 2007.

Det er selvfølgelig fint med en begrænsning på stigningerne. Men et takststop (i lighed med det succesrige skattestop) vil gør at vi danskere ikke behøver at frygte de stigende billetpriser.

1 kommentar:

Kasper sagde ...

Sender du ikke dette ind til Politiken, Jokum?