mandag, august 22, 2005

Jernbanedrift...

Efter weekendens uventede problemer med de nedsatte hastigheder på strækningen mellem København og Århus, læs mere i mit indlæg Togdrift eller ej?, så begynder regeringens politikere at komme på banen. Ikke transportministeren, der vist nok senest har vist sig offentligt, da taksterne på Storebælt blev sat, men derimod De Konservatives politiske ordfører Pia Christmas-Møller. Hun udtaler til TV2, at "Kan der sættes mere speed på udbedringen af skinnenettet, så er vi parate til at se på det,"

Men Regeringen vil ikke sætte flere penge af. Det skal ske i forbindelse med finanslovsforhandlinger og så er vi sikre på, at der sker noget. Problemet er at Thor Petersen hvert år henter mere end 700 mio. fra DSB. De penge må vi kræve går tilbage til forbedringer i skinnenettet. Dermed har jernbanen bedre muligheder for være konkurrencedygtig over for de øvrige transportformer. Det er allerede aftalt at DSB skal levere 1,5 mia. over 5 år i ekstra ordinært udbytte. Her kan Regeringen starte med at finde nogle af pengene.

Jernbanedriften er ikke svær at styre, men det kræver at Regeringen tør stå ved sit ansvar og sikre penge til nye investeringer og til renovering af de infrastrukturen.

Ingen kommentarer: