mandag, marts 07, 2005

Sne!

Gennem de sidste par uge har vi danskere oplevet, hvordan sne kan sætte sit præg på landet og dermed også på trafikken. Umiddelbart har jeg ikke oplevet store problemer med at tage toget, hverken internt i København eller de to gange, som jeg har været i Århus med toget for at deltage i møder.

Men DSB bør jo også vide at der kan falde sne i Danmark og det fremgår da også af deres tjenestekøreplaner, som findes på Bane Danmarks hjemmeside her.

For S-togene gælder at der er 4 niveauer af beredskabsplaner:

Niveau 1

Her bliver dørene sprøjtet for at fjerne sne og dermed sikre at de kan åbne uden alt for store problemer.

Niveau 2
Togene kører som normalt (dog uden X-togene) og der ændres ikke på antallet af vogne eller togsæt dagen igennem, alle tog kører med 8 vogne.

Niveau 3
Skal sættes i værk senest kl. 22.00 dagen før, så mange forskellige togsæt skal køre rundt i løbet af dagen og plus-linierne kan begynde at blive aflyst. Om natten kører der stammer rundt for at holde strækningerne fri for sne.

Niveau 4
Røret – mellem København H og Østerport fyldes op med S-tog, for at sikre at de ikke er fuldstændig iskolde, når de skal i drift. Togene kører efter den særlige nat-køreplan med en linie på alle strækninger.

At der er tale om ideal-situationer er der vist ingen tvivl om - så godt kører det heller ikke, når der er faldet mere en 0,5 cm. sne...

Ingen kommentarer: