søndag, marts 27, 2005

Citybanan i Stockholm

Jeg har tidligere skrevet om Citytunneln i Malmø. Men Det er ikke det eneste sted, hvor svenskerne prioriterer togtrafikken højt. Forleden sendte min gode ven Bo Jørgensen en historie om at der skal bygges en ny tunnel i Stockholm: Citybanan i Stockholm

Svenskere bygger en tunnel som – uden om Stockholm C – forbinder den nordlige og den sydlige hovedlinie med to nye stationer City og Odenplan. Årsagen er den samme som i København: Der er kun to spor til Stockholm C. Dermed vil det være muligt at få næsten dobbelt så mange tog igennem end man kan i dag.

Med plads til flere tog bliver der også færre forsinkelser, hvilket forhåbentlig vil få flere til at tage toget på arbejde i stedet for bilen.

I København har man i stedet sørget for at flere tog skal videre fra København H og til Østerport for at vende der og man har intet gjort ved det store problem: De kun to spor til fjerntrafikken fra Hvidovre (fra København H og til Hvidovre kan togene benytte forbindelsen syd om Valby, som i dag kun anvendes af godstogene) til Høje Taastrup.

Ingen kommentarer: